- Dit evenement is voorbij.
Thuis voelen in de Wijk
ma 23 januari 2023, 10:00 - 12:30
Leidsche Rijn bestaat nu een tijdje, maar het blijft natuurlijk een nieuwe buurt. Meer gebouwen, huizen en faciliteiten, dat betekent ook: meer inwoners. Het wordt steeds gezelliger en de diversiteit neemt ook toe. Denk aan verschillen in cultuur, achtergrond, inkomens, gezinssamenstelling etc. Wat maakt dat we op een goede manier met elkaar leven? Wat vraagt dit van ons en wat doet het met ons gevoel van thuis voelen? Hier gaan we het met buurtgenoten samen over hebben.
Ook ontdekken we hoe we anderen kunnen uitnodigen mee te doen, zichzelf te zijn, erbij te horen; om gemeenschappen te bouwen waarin verschillen gewaardeerd worden en iedereen volwaardig deel uitmaakt van de gemeenschap en samenleving. Op maandag 23 januari wordt de dialoog “Thuis voelen in de wijk” georganiseerd in Buurtcentrum Hoge Weide, en op vrijdag 27 januari wordt de dialoog georganiseerd in de wijkplatvorm voor Leidsche Rijn Centrum, Indekerngezond. Je bent van harte uitgenodigd op een of beide dialogen van 10.00 uur tot 12.30 uur waarbij we onder genot van een warm drankje onze ervaringen en dromen zullen delen.
Thuis
In deze dialoog gaan we in gesprek over Thuis: Waar ben je thuis? Wanneer voel je je thuis? Wat is thuis eigenlijk? Wat heb je nodig om thuis te zijn en je thuis te voelen? Is thuis een plek of kun je je op meer plaatsen thuis voelen? Kun je zelf een thuis creëren in je wijk, buurt, straat, op je werk, in een ander land, in een andere cultuur? Hoe doe je dat? En wat is je ideaal als het gaat om Thuis voelen? Welke stap kun je zetten om dit ideaal dichterbij te brengen, alleen en samen met anderen in de buurt?
Programma van de bijeenkomst
09.45 uur: Inloop met koffie/thee + inspiratie op het thema
10.00 uur: Met elkaar in gesprek
12.00 uur: Opbrengsten en inzichten delen
12:30 uur: Einde dialoog
Met elkaar in gesprek
In een dialoog ga je werkelijk met elkaar in gesprek. Je spreekt vanuit jezelf en stelt jezelf open voor het verhaal van de ander. Het gaat om aandachtig luisteren naar elkaars ervaringen, niet om de ander overtuigen van jouw eigen standpunt. Je onderzoekt met elkaar waar het om gaat, je deelt toekomstdromen en wat je kunt doen om die dichterbij te halen. De gesprekken vinden plaats aan dialoogtafels van 6 tot 8 personen onder begeleiding van door Utrecht in Dialoog getrainde dialoogbegeleiders. Iedereen komt aan bod, wordt gehoord en is van harte welkom.
Je bent van harte welkom om mee te doen! Meld je aan via de rode knop bovenaan de pagina. Mocht je vragen hebben over deze dialoog, stuur dan even een mail naar info@utrechtindialoog.nl.